Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
12 Юли 2017 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа Министерски съвет ще проведе седмичното си правителствено заседание.

***
София.
От 16.30 часа, в Sofia Event Center министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще връчи наградата на победителя в конкурса „Градът - градове и градски пространства, сгради и вътрешни пространства", който се провежда в рамките на Академия ГРАДЪТ 2017.

***
София.
От 10.00 часа, в зала „Триадица" на Гранд хотел „София", сдружение "Граждани за европейско развитие на България" организира конференция на тема „Етика, ценности и религия". Събитието ще открият председателят на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" и кмет на София Йорданка Фандъкова и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай П. и Виктор И. за образуване и ръководене на организирана престъпна група

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т., Ценка Г. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Александър М., Костадин Д., Станимир М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала 1 на Ректората ректорът проф. дфн Анастас Герджиков и заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Ренета Божанкова ще информират представителите на медиите за хода на кандидатстудентската кампания на Софийския университет „Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 година и резултатите след първото класиране.

***
София.
От 11.30 часа в залата на Столична община, ул. „Париж" 2, ще се състои откриваща пресконференция във връзка с тазгодишното издание на проект „Танцуваща София".

***
София.
От 11.00 часа в пресклуб „България" ще се проведе пресконференция за предстоящото рали „Твърдица - Елена".

***
София.
От 11.00 часа в Мраморно фоайе в Столична библиотека ще бъде открита документалната изложба „Образът на Апостола в българската и световната литература и в изобразителното изкуство".

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло С., Венцислав Д., Петко С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Огнян А., Ангел Т., Марин Я. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в „Арена ди Сердика Резиденс Хотел" ще се състои церемонията по награждаване в потребителската класация „Любимите марки".

***
София.
От 18.00 часа в сградата на Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България - София ул. "Братя Миладинови" №27, ще бъде представена книгата на проф. Любомир Миков „Джамии и месджиди в България".

***
София.
От 19.30 часа в Борисовата градина, ще се състои концерт от цикъла „Остров на музиката" - Софийски духов оркестър.

***
Албена.
От 21.00 часа на откритата сцена пред хотел Добруджа във ваканционно селище Албена ще бъде представен концерт-спектакъл „Най-доброто от света на мюзикъла".

***
Благоевград.
От 11.00 часа зала №5 в сградата на Община Благоевград ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Николай Малев ще има приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа, в Пресклуба на БТА - Велико Търново, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" ще представи програма и участници в Международния семинар по български език и култура".

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Враца, етаж 2 ще се извърши отваряне на ценови предложения по обществена поръчка с предмет: „Упражняване на строителен надзор и контрол по време на изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 година по четири обособени позиции".

***
Враца.
От 10.00 часа в градинката зад паметника на Христо Ботев, програмата „Лято в библиотеката 2017" продължава с играта „Приказни пътечки".

***
Гълъбово.
От 10.00 часа в спортната зала на Гълъбово 12 отбора от регион Стара Загора и един отбор гост от Смолян ще се състезават в пет отборни дисциплини - кош, дартс, състезание с инвалидни колички, дърпане на въже и боулинг по време на Третите регионални игри за хора с увреждания.

***
Добрич.
От 10.00 до 12.00 часа в Интерактивна зала в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои летен детски клуб „Играй и учи" за деца от 6 до 14 години.

***
Добрич.
От 20.30 часа в Летен театър ще се състои концерт на Орлин Горанов и приятелки - Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, Мариана Попова, Тони Димитрова.

***
Исперих.
От 12.00 часа в заседателна зала на Общината омбудсманът Мая Манолова и екип от експерти на институцията организират изнесена приемна за гражданите.
В 12.30 часа омбудсманът ще посети с. Тодорово, област Разград, където в читалище „Наука - 1937" (ул. "Васил Левски" №27) ще се срещне с местни жители по повод жалба срещу закриването на ОУ „Васил Левски".

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в Окръжен съд ще се гледа дело за постановяване на мярка за неотклонение на бившия управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев, обвинен в упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с граждани. Радослава Ташкова, председател на Групата на ПП ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив и Георги Василев, ще се срещат с граждани от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А. От 17.30 до 18.30 часа в същия офис с граждани ще се среща и д-р Аргир Аргиров. В офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5, от 17.00 до 18.30 часа приемен ден ще има Ани Лафчиева, а от 17.30 до 19.00 часа - Емил Русинов.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод Европейско първенство по кану-каяк и паракану за мъже и жени - 14 - 16 юли 2017 и Световно първенство по гребане за младежи и девойки до 23 години - 18 - 23 юли 2017.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в малката зала на Регионалния исторически музей - Пловдив, площад „Съединение" 1, ще се проведе пресконференция по случай премиерата на третото издание на книгата "Българското опълчение в Освободителната Руско-турска война 1877-1878." на Стефан Кисов.

***
Сандански.
От 10.30 часа в община Сандански екипът на областния управител Бисер Михайлов организира изнесена приемна за граждани.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се състоят групови игри за запознаване и общуване.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на пенсионно осигурителна компания доверие.