Италиански активисти си наеха кораб, ще спират мигранти
Секция: СВЯТ
12 Юли 2017 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италиански активисти си наеха кораб, ще спират мигранти

/КРОСС/ Италиански активисти, твърди противници на незаконната миграция, наеха 40-метровия кораб "Сий стар", за акция в Средиземно море.

Операцията е наречена "Да защитим Европа" и се води от европейската мрежа "Поколение идентичност", по-конкретно от клоновете ѝ във Франция, Италия и Германия.

В пристанището на Катания на борда ще се качат активисти, които ще се отправят към зоната, където италианската брегова охрана често трябва да спасява мигранти.

„Целта е да се покаже истинското лице на така наречените хуманитарни неправителствени организации, колаборацията им с мафиите на трафикантите и смъртоносните последици от действията им по море, каза активистът Клеман Галан.

Той обясни, че участниците в акцията, при среща с незаконни мигранти, ще се свързват с либийската брегова охрана, за да ги спасява, като дотогава ще следят за безопасността им.

В същото време антиимигрантската и еврофобска италианска партия „Северна лига" поиска затваряне на всички пристанища и блокиране на корабите с мигранти, идващи от бреговете на Северна Африка.