Вече няма опасност за живота на пребития в Бяла младеж
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2017 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вече няма опасност за живота на пребития в Бяла младеж

/КРОСС/ Животът на 18-годишния Алекс Ангелов, който беше пребит пред дискотека в Бяла след спречкване за цигара, вече е вън от опасност. Това заяви началникът на неврохирургията в русенската болница Иван Игнатов.

„Сега се борим с ранните усложнения, но въпросът е при по-късните, които ще започнат след седмица. Никой не може да определи при черепно-мозъчна травма как ще се възстанови човек", добави той.

В момента Алекс е в стабилизирано състояние, но при постъпването си е бил в кома, настанен е реанимация.
Сега пострадалият младеж не е съзнание, не е ориентиран за време и място. Има данни за контузии на мозъка в лявото полукълбо и счупване в основната на черепа, но благодарение на добрата реанимация се очаква бавно да се подобри.

Във вторник вечер близки и познати на Алекс излязоха на пореден протест, но от днес протестите спират, тъй като те са доволни от решението на съд в Бяла да остави да за постоянно в ареста 32-годишния Валентин Маринов, обвинен за нападението.

Той е подведен под отговорност за тежко умишлено деяние, за което законът предвижда 6 години затвор. Според обвинението Валентин не е оказал първа помощ на Алекс и не е позволил на свидетелите на нападението да го направят, застрашавайки живота му.