Китайски електрически автомобил разви 378 км/ч
Секция: Автомобили
12 Юли 2017 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайски електрически автомобил разви 378 км/ч

/КРОСС/ Подготвяният за пазарен дебют Lucid Air успя да развие 378 км/ч по време на пистови изпитания, предава Automedia. Базираната в Калифорния китайска компания за електромобили ще започне да продава своя конкурент на Tesla Model S догодина.

Стартовата цена също бе обявена - 52 500 долара за базовия модел. Той ще предлага 400 конски сили максимална мощност и 380 километра обхват с едно зареждане на батериите.

Рекордната скорост обаче е постигната не с него, а с върховия модел с два електромотора, при който мощността е вече 986 конски сили. Той обещава 2.5 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч - точно колкото Tesla Model S P100D. Тук максималният обсег е вече 640 км благодарение на новаторските батерии, разработени от Lucid в тандем със Samsung.

Китайците залагат също на разнообразни електронни асистенти. Air ще се появи на пазара, оборудван с всички компоненти за автономно управление - камери, радари и пр. - и с възможност за софтуерни ъпдейти, така че постепенно да стане наистина самоуправляем.

Като размери Air отстъпва на Mercedes S-class и BMW Серия 7, но благодарение на умело разположените електромотори всъщност предлага същото вътрешно пространство.