ЕНЕРГО-ПРО осигури по-надеждно електрозахранване на 1400 клиенти в Шумен
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2017 11:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО осигури по-надеждно електрозахранване на 1400 клиенти в Шумен

/КРОСС/ В края на юни 2017 година ЕНЕРГО-ПРО реализира проект за повишаване сигурността на електрозахранване на своите клиенти в центъра на град Шумен. Вложените средства възлизат на 52 000 лева и гарантират високо качество на доставяната енергия за близо 1400 фирми и домакинства.

В рамките на извършената инвестиция беше осъществена подмяна на кабелна линия средно напрежение между два трафопоста в града. Съоръженията са разположени по трасето на извод Мототехника, който снабдява с електричество общо 10 трафопоста, разположени в централната градска част на Шумен. Извод Мототехника е едно от основните електрозахранващи съоръжения в центъра на града, тъй като обезпечава и резервна връзка между трафопостове по линията на други три извода.

Подмяната на кабелната линия ще позволи, в случай на повреда по някой от те-зи изводи, да се подобри възможността за осигуряване на резервно захранване за клиентите в района. Общата дължина на подменения кабел е 620 метра. Предвид специфичното му разположение в централната част на Шумен, където са съсредоточени множество обществени сгради, ремонтните дейности бяха из-вършени с минимални смущения в електрозахранването на клиентите на ЕНЕРГО-ПРО. Благодарение на съвместната работа с община Шумен, инвести-ционният проект беше реализиран в максимално кратки срокове за удобство на фирмите и домакинствата, които се захранват с електричество от трафопосто-вете по извод Мототехника.

ЕНЕРГО-ПРО периодично извършва обследване на електроразпределителната мрежа на територията, обслужвана от компанията. Проектът в град Шумен беше реализиран в рамките на инвестиционната програма на дружеството, след като експертите на компанията направиха анализ на състоянието на съоръжението. Извършената подмяна ще гарантира надеждно и непрекъснато електрозахран-ване дори при пиково потребление и ще осигури възможност за присъединяване на нови клиенти в района.