Къде е държавата?
Секция: Анализи
12 Юли 2017 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде е държавата?

/КРОСС/ Държавата я няма. Това стана ясно след заседанието на анкетната комисия в парламента, която трябва да осветли проблемите с ремонта на НДК. Този ремонт, който хвърля сянка на светлото българско Председателство на ЕС през 2018.

От отговорите на препитаните министри и вицета четящите остават с впечатлението, че никой не е в състояние да разбере какво се случва на територията на това НДК. Двама министри обясняват, че неколкократно са искали отчети, но никой не им обърнал внимание, още по-малко директорът на чисто държавното дружество. Тяхното безсилие виси в пространството заедно с въпроса къде е контролът в държавата ни.

Подобно положение илюстрира през вчерашния ден и Главната инспекция по труда, от чийто офиси проплакаха, че били безсилни да помогнат на работилите, но неполучили заплати бивши служители от фалирал хипермаркет. От ГИТ вдигат рамене и убеждават, че има предел в държавния надзор за правата на гражданите у нас.

Ако толкова броя министри и прочие служби са безсилни, какво остава за обикновения човек. Същият, за когото законите важат със страшна сила. За разлика от другите, за които съществува една паралелна държава. Без правила и без закони в нея.

Източник: Милена Николова, в. "Дума"