Собственик на къща за гости източвал сметки на клиенти
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2017 15:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Собственик на къща за гости източвал сметки на клиенти

/КРОСС/ Собственик на къща за гости в Балчик е източвал банковите сметки на клиентите си, това съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич. Пазарувал е онлайн за тяхна сметка техника, която е продавал на занижени цени.

Жертви на измамата са ставали основно чужденци. Един от пострадалите е българин, подал сигнал в полицията. В резултат на проведеното разследване от служители на икономическа полиция, отдел "Разследване" и полицейското управление в Балчик измамникът е разкрит. Той е 37-годишен.

При претърсванията на къщата за гости във вилна зона "Сборно място" край Балчик са открити и иззети 265 листа с информация за платежни инструменти - номера на карти, имена на картодържатели, дата на валидност и код за сигурност. Намерени са също лаптоп, мобилен телефон и други премети, свързани с извършването на престъплението.

Разследващите са установили, че мъжът е предоставял стаи под наем, като е изисквал от туристите потвърждение за онлайн резервации. При това клиентите е трябвало да предоставят данни от банковата карта.

Хотелиерът използвал получената информация, за да извършва онлайн пазаруване на електронна техника, която впоследствие е препродавал на занижена цена. Работата по разкриването на цялостната му престъпна дейност продължава, съобщиха още от Областната дирекция на МВР в Добрич.