Експулсират кмет и шестима помагачи в Испания, съдят ги за сводничество
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2017 11:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експулсират кмет и шестима помагачи в Испания, съдят ги за сводничество

/КРОСС/ Европейската заповед за арест на кмета на септемврийското село Семчиново Пламен Темелков и още шестима, смятани за негови съучастници в банда за трафик на жива плът, ще бъде изпълнена, реши Окръжният съд в Пазарджик.

Групата ще бъде предадена на правосъдието в испанския град Марбеля, където ще бъде съдена по три обвинения: за участие в организирана престъпна група, за трафик на хора и за склоняване към проституция. Предвидените наказания по тамошното законодателство са съответно до 8, до 12 и до 5 години затвор. Екстрадирането вероятно ще бъде извършено в понеделник.

Обвиняемите - Иван Димитров, Темелко Атанасов, Пламен Русев, Васил Михайлов, Кирил Керимов, Емил Колев и Пламен Темелков, бяха арестувани в началото на юли при мащабна акция, организирана от МВР и полицаи от Испания под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Седморката е част от организирана престъпна група, от която до момента разследващите са разкрили 69 участници. Установени са 51 техни жертви, а каналът е разбит след сигнал на една от тях.