250 души се борят с пожара край Стара Кресна
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юли 2017 07:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
250 души се борят с пожара край Стара Кресна

/КРОСС/ Около 250 души участват в подновеното тази сутрин погасяване на пожара край Стара Кресна, област Благоевград. Това съобщи за Радио „Фокус" инж. Георги Пармаков, директор на РД ПБЗН - Благоевград.

Хората са разположени по целия периметър на пожара.

„Това са хора от пожарната, от военното поделение в Благоевград, от Югозападното държавно предприятие, от парк „Рила", парк „Пирин", Регионалната дирекция по горите и доброволци", посочи инж. Пармаков.

Към момента все още има горящи огнища, но се работи по тяхното локализиране. По думите му, през изминалата нощ обстановката е била доста тежка, тъй като е духал силен вятър, който е разгарял пожара. Инж. Пармаков изрази увереност, че днес ще бъде спряно разпространението му. Той допълни, че има готовност в потушаването на пожара да се включи и хеликоптер, но към момента не се налага неговото използване. Към момента няма опасност за населени места и хора.

Пожарът пламна в четвъртък, в ранния следобед, като към момента е засегнал около 600 декара борова гора. Гори в труднодостъпна местност. Късно снощи огнеборците успяха да го ограничат, но както става ясно тази сутрин пожарът още не е потушен.

Заради това, че пожарът продължава вече втори ден, има и леко задимяване в дефилето, където минава и най-натоварената отсечка на пътя за Гърция. Призовават се шофьорите да карат с повишено внимание.