Във Великобритания: Сводници ограбват туристите в Слънчев бряг
Секция: Туризъм
14 Юли 2017 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Във Великобритания: Сводници ограбват туристите в Слънчев бряг

/КРОСС/ Слънчев бряг е една от любимите морски дестинации на британците и всяка година е в Топ 10 на предпочитаните от тях курорти. Естествено, сред хилядите туристи най-много са младите островитяни, които оценяват по достойнство забавленията и евтиния ни алкохол.

Черноморският крайбрежен курорт регистрира скок в престъпността, след като мошеници се опитват да експлоатират пияни туристи, пише "Сън", цитиран от "Монитор".

Външното министерство на Великобритания предупреждава, че проститутките и техните сводници ограбват туристите, има сериозна опасност и да бъдат тарашени хотелските стаи.

"Проституцията не е нелегална в България (нещо, за което очевидно във Великобритания не са запознати), но получихме многобройни сведения за джебчийство, грабежи и нападения над британски граждани от проститутки и техните опекуни", твърдят от министерството.

Според британското външно министерство техни сънародници са били жертва на надценки в стриптийз клубове в София и в някои курорти като Банско, Боровец и Слънчев бряг. Те възлизали на стотици лири, а жертвите са били заплашени от насилие, ако не плащат.

От ведомството са извадили и препоръки към британците, които са решили да прекарат отпуската си на Слънчев бряг, с цел тяхната безопасност. Ето и съветите за оцеляване, които могат да бъдат полезни за всички, които са решили да акостират в курорта:

- Не вземайте ценности на плажа и внимавайте за лошо осветени пътища около курорта през нощта.

- Уверете се, че заключвате стаята си (включително прозорци и балконни врати) и пазете ценните си вещи в заключени в сейф.

- Не обменяйте пари по улиците в Слънчев бряг, само в лицензирани обменни бюра, банки или хотели.

- Избягвайте райони, където работят проститутки, особено късно през нощта, включително паркинги, плажове, лошо осветени места и райони с храсти и дървета.

- Придържайте се към основните маршрути и избягвайте алеите и преките пътища в Слънчев бряг.