Започнаха да търсят в Гърция 16-годишния, блъснал хора в Триград
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юли 2017 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започнаха да търсят в Гърция 16-годишния, блъснал хора в Триград

/КРОСС/ Гурбетчии от Родопите и жители на пограничните села в Гърция са започнали издирването на 16-годишния Кристиян, който е в неизвестност от събота след полунощ, след като блъсна туристи в Триград със семейното „Ауди" и избяга, предава „Дарик". Вече шести ден няма и следа от ученика от София, който бе на гости на баба си в родопското село.

„Разширяваме периметъра на търсене, включват се и много нови хора в издирвателните акции, снощи сме претърсили необитаемите къщи в съседните села, но няма и следа от него", съобщи кметът на Триград Цветан Славков. По негова информация, от днес вече доброволци и гурбетчии от Родопите са започнали претърсването и на местностите в съседство на Триград, Буйново и Кожари в Гърция.

„Там има доста секачески колиби, където може да се подслони. Ангажирали сме хора от района, които работят там, както и местно население, които добре знаят българския език", добави Славков.

Хората от Триград се притесняват вече сериозно за неговото здраве, тъй като той е облечен леко, а температурите нощем в планината падат доста, а прогнозите за времето в близките дни не са никак благоприятни за оцеляване в планината.

Ученикът изчезна в събота малко след полунощ, след като блъсна туристи в Триград. Тогава пострадаха четирима човека, между които има и шест годишно дете.