Трима загинали и 12 ранени при пожар в хотел в Хонолулу
Секция: СВЯТ
15 Юли 2017 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима загинали и 12 ранени при пожар в хотел в Хонолулу

/КРОСС/ Най-малко трима души загинаха, има опасения за още жертви, след пожар в многоетажна сграда в Хонолулу - столицата на американския щат Хавай, съобщава Би Би Си.

12 души са ранени. Огнената стихия е започнала на 26-ия етаж, където са открити трите жертви, и се разпространила до 28-ия етаж. Ето какво каза една от оцелелите:

"В един момент пожарът започна да излиза през прозорците и стигна до 27-ия етаж. Беше като филм на ужасите, само че се случваше наистина. Аз живея на 31-ия етаж и имаше въздух, но изведнъж пушекът стигна до нашия етаж и стана много опасно да останем, въпреки че нямаше огън. Разпространяваше се много бързо, виждахме го да се изкачва по комина. Видяхме един човек да стои на перваз и не знам дали успя да се измъкне. Той живееше в студио и нямаше веранда и беше в лоша ситуация."

Сградата има общо 36-етажа и е построена през 1971 г. Членове на персонала твърдят, че в сградата е липсвала противопожарна дъждовална система. Пожарът в хотела в Хонолулу става точно месец след пожара в "Гренфел Тауър" в Лондон, при които загинаха около 80 души.