Австралийски турист нападнат в Атина
Секция: СВЯТ
17 Юли 2017 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Австралийски турист нападнат в Атина

/КРОСС/ Турист с австралийски корени е бил нападната от четирима мъже в центъра на Атина, където е пазарувал със семейството си, спредава "Фокус".

Инцидентът се е случил в неделя, в момент, в който мъжът е излизал от магазин на популярна търговска улица в центъра на гръцката столица. „Вървях със семейството си, когато те се приближиха и ме удариха без причина. Не казах нищо, не ги познавах. Казаха ми да не пазарувам", разказва пострадалият.

Нападението срещу туриста се е случило след края на митинг на синдикалисти и служители срещу неделната акция на магазините, в които са били обявени големи разпродажби.

"Ние просто ходехме и четирима мъже изведнъж се обърнаха и удариха съпруга ми. Навсякъде имаше кръв, дъщеря ми плачеше и припадна. Опитах се да го дръпна, но те бутнаха мен, майка ми и детето", разказа съпругата на нападнатия мъж.

Преди броени дни 22-годишен американски турист бе пребит до смърт на популярния гръцки остров Закинтос. Младият американец издъхна от рани, получени в резултат на побой, нанесен му група сърби и един грък след спречкване в нощен бар.