ЕНЕРГО-ПРО обновява електрически съоръжения в две исперихски села
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2017 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО обновява електрически съоръжения в две исперихски села

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО реализира проект за обновяване на електроразпределителната мрежа на територията на селата Подайва и Вазово, община Исперих. Предвидената стойност на извършваните ремонти възлиза на близо 65 000 лева и е част от инвестиционната програма на дружеството за 2017 година.

В рамките на ремонтните дейности вече са подменени общо 46 стоманенобетонни стълба ниско напрежение в двете населени места. Планирано е още да бъде обновена и част от въздушната мрежа, като се вложи нов усукан изолиран проводник, който да замени сега съществуващия. В село Вазово подмяната ще обхване трасето на 31 междустълбия с обща дължина 1900 метра, а в Подайва - 600 метра нов проводник, монтиран на 15 междустълбия.

Въздушният изолиран проводник има по-добри технически показатели пред други типове проводници. Чрез влагането му се гарантира по-висока устойчивост на мрежата, която в района на двете села е подложена на тежки атмосферни условия през есенно-зимния период - бурни ветрове и снеговалежи, които често водят до обледяване на въздушната мрежа. Благодарение на реконструкцията близо 140 домакинства в двете исперихски села ще получават по-сигурно и надеждно електрозахранване.