Спортният талант на "Еврофутбол" - джудистът Ивайло Иванов донесе злато на България
Секция: СПОРТ
17 Юли 2017 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортният талант на "Еврофутбол" - джудистът Ивайло Иванов донесе злато на България

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" - джудистът Ивайло Иванов, донесе злато на България от турнира за Европейската отворена купа в Саарбрюкен, Германия, който се проведе на 14-16.07.2017 г. В неделя той успя да завоюва отличието, след като се изправи срещу представителите на Франция, Полша, Германия, Швейцария а на финала отново се срещна с представител на домакините. „Щастлив съм, че отново развях българското знаме и оправдах очакванията на всички!", сподели джудистът.

Калина Христова - още една от представителите на „Спортни таланти", заедно със своята съотборничка Ивет Илиева се класираха втори в предварителната група на Европейското първенство по тенис маса, което се провежда в Португалия. С това те си осигуриха участие в плейофите за влизане в ТОП 16, където пък с убедителна победа 3:0 отстраниха отбора на Англия. Така тимът на България, в състав Христова и Илиева, ще участва със сигурност в Първа лига на Европейското първенство през 2018 г. Битката за място в първите 16 отбора в Европа продължава и в оставащите до края на турнира дни - до 23-и юли.

Едно от най-очакваните спортни събития в България през настоящата година - Европейското първенство по кану-каяк в Пловдив, привлече вниманието и заради участието на две от звездите на родния спорт и Таланти на „Еврофутбол": Пламена Съйкова и Ангел Кодинов. На 15-и юли, Пламена, заедно с Олимпия Душева, завършиха 5-ти и 11-ти в крайното класиране на дисциплината двуместен каяк на 200 м. Кодинов пък стана 4-ти на полуфинала на неолимпийската дисциплина С1-500 м на едноместно кану, съответно остана на 10-то място в класирането.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", Агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.