Цацаров: Марешки ще бъде призован и попитан кой властимащ му оказва натиск
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2017 17:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цацаров: Марешки ще бъде призован и попитан кой властимащ му оказва натиск

/КРОСС/ „Г-н Марешки ще бъде призован и ще бъде питан кой и заемащ каква властова позиция е оказвал натиска, за който твърди". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка със самосезирането на Прокуратурата по публикации в средствата за масова информация, отразяващи твърдения на Веселин Марешки пред медиите в парламента за упражнен спрямо него натиск, предаде „Фокус".

По думите му производствата срещу Марешки не са организирани, за да му бъде отнет горивния бизнес.

„Ако твърдиш, че това е така, трябва да имаш смелостта, достойнството и разбирането за граждански дълг да го кажеш не само пред телевизионните камери общо и безадресно, а да го кажеш, когато бъдеш призован за снемане на обяснения", допълни Цацаров.

„Г-н Марешки ще бъде призован и ще бъде питан точно това - кой конкретно, заемащ каква властова позиция е оказвал натиска, за който той твърди. Ако си тръгне и не каже имена, ще се окаже, че всичко е било само за целите на общата пропагандна или защитна позиция", коментира главният прокурор.

„Не зная дали някой му е упражнявал натиск, за да му отнеме горивния бизнес, но от материалите по делото виждам, че е упражняван натиск върху хора, които са собственици на 2, 3, 4 аптеки, за да се разделят със своя бизнес. Тези досъдебни производства са започнали във Варна, нито едно не е започнало тук. Те касаят разследване на престъпления. Дайте да не спекулираме, че някой иска да отстрани г-н Марешки от горивния бизнес или от другаде. Ако някой иска да го отстрани от горивния бизнес или политиката гарантирам, че в момента, в който посочи конкретни факти този някой ще бъде обект на наказателно преследване", каза още Сотир Цацаров.