Председателят на парламента се включи в колоездачно състезание
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Юли 2017 18:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Председателят на парламента се включи в колоездачно състезание

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в юбилейното колоездачно състезание за Купа "Васил Левски". Двудневната обиколка, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, се проведе под почетния патронаж на председателя на парламента.

Преди да се включи в надпреварата между любителите-колоездачи от село Къкрина до Ловеч, Димитър Главчев отбеляза пред журналисти, че фигурата на Васил Левски е толкова голяма, че всеки българин може да намери в нея нещо за себе си. Той е най-светлият образ в нашата история, пример за честност, за искреност, за свободолюбие, добави председателят на парламента.

„Ако перифразираме неговата мисъл „Времето е в нас и ние сме във времето", се надявам Левски да е в много от нас, защото всички го носим в нас", посочи Димитър Главчев.

Председателят на Народното събрание ще връчи наградите на победителите в категория „Мъже" пред паметника на Васил Левски в Ловеч, съобщават от пресслужбата на парламента.

Колоездачното състезание за Купа "Васил Левски" бе организирано от областния управител на Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб „Хемус 1896" - Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч.