Жълт код по цялото Черноморие за вятър и опасно вълнение
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2017 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код по цялото Черноморие за вятър и опасно вълнение

/КРОСС/ Днес над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над югоизточната облачността ще е предимно значителна. На места в източните райони все още ще превалява, но до вечерта и там валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее, сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури в страната ще са между 24° и 29°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за юли.

Над Черноморието ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, които по-късно вечерта ще спрат. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по-късно след обяд ще започне да отслабва.

По цялото Черноморие е обявен жълт код за силен вятър и силно вълнение на морето.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Значителна ще се задържи над Странджа и Сакар, където през деня все още ще превалява, а североизточният вятър ще е силен. В останалите масиви вятърът ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.