Ненков: Лошото е, че паник бутонът няма да спре шамарите
Секция: Коментари
18 Юли 2017 08:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ненков: Лошото е, че паник бутонът няма да спре шамарите

/КРОСС/ Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков одобри идеята на Прокуратурата нападателите на лекари да бъдат подвеждани по бързата процедура в седемдневен срок. В студиото на БНТ „Денят започва" той заяви, че тежките наказания, а не глобите, биха били добра превенция срещу насилието над медицински работници.

Д-р Мирослав Ненков се обяви в болниците да се поставят максимално най-много камери и устройства за безопасност, защото условията на „тежка болест на обществото" налагат такива мерки. Той добави, че е важна не само техническата обезпеченост откъм безопасност, но и своевременната реакция на охранителните органи.

„Въпросът е, че паник бутонът няма да спре шамарите - ще ги спре бързата реакция на охранителните органи. Лесно може да се реализира идеята информацията от паник бутона да се предаде максимално бързо на полицията", коментира зам.-здравният министър.

„Не можем да си представим какво е да отиваш на работа с ясното съзнание, че най-малко ще те напсуват десет пъти. Не само, че техниката е стара, но и лекарите попадат на нечовешка по отношение агресия".