Дръзки крадци задигнаха накуп 13 луксозни автомобила за 600 000 евро в Москва
Секция: Автомобили
18 Юли 2017 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дръзки крадци задигнаха накуп 13 луксозни автомобила за 600 000 евро в Москва

/КРОСС/ Голяма дързост е проявила банда престъпници, която е отмъкнала 13 скъпи автомобила от салон в Москва. Машините са откраднати само за една нощ - напълно в стила на известния филм "Да изчезнеш за 60 секунди", предава Automedia.

Престъплението е извършено през уикенда, като бандитите са нахлули в салона на фирма, специализирала се в продажбата на скъпи нови коли. Грабителите лесно са се справили с охранителя и са си тръгнали с 13 луксозни машини на обща стойност 588 000 евро - 4 бройки Mercedes-Benz, 2 всъдехода Infiniti QX56, както и Porsche Panamera, BMW X5 и X6, Audi A7 и A8, Toyota Land Cruiser и Range Rover.

Възрастният охранител изобщо не е успял да реагира, като е бил завързан от нападателите. Той се е освободил едва на следващата сутрин, когато е успял да повика полиция. Това е дало достатъчно време на бандитите да избягат и да скрият колите.

Засега самоличността на крадците не е установена, като полицията провежда разследване. То обаче е затруднено от факта, че лицата на грабителите не се виждат на записите от охранителните камери. За кражба на кола с използване на насилие от група лица и причиняване на големи материални щети, законът в Русия предвижда 12 години лишаване от свобода.