Стилиян Петров отказал мениджърски пост на клубове от Англия и Шотландия, иска да се учи
Секция: СПОРТ
18 Юли 2017 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стилиян Петров отказал мениджърски пост на клубове от Англия и Шотландия, иска да се учи

/КРОСС/ Стилиян Петров е отказал няколко възможности да стане мениджър на отбори от Шотландия и Англия. Това призна самият той в интервю за „Бирмингам Мейл", а причината за решението му е, че още не се чувства готов да бъде първи треньор и иска да продължи да се учи в професията.

Стилиян, който пребори левкимията, в момента е помощник Кевин Макдоналд, който е мениджър на тима до 23 години на „Астън Вила".

„Не знам все още какво ще бъде бъдещето ми. Ако трябва да бъда честен, получих няколко предложения от шотландски отбори, както и от английски от долните дивизии. Всички те искаха да ръководя клубовете им.
Но не мисля, че съм готов за това. Ще направя тази крачка в даден момент, но трябва да извървя пътя си и това да стане, когато съм готов. Няма да притискам нещата. Ще видим какво ще стане. Аз току-що приключих треньорски курсове", обяви Петров, който доскоро карал въпросните курсове в Северна Ирландия.

„Понеже имам над 500 мача във Висшата лига мога бързо да стигна до високо треньорска диплома", допълни Петров и поясни, че все пак има голямо желание да погледне нещата от треньорската скамейка.

„Искам да видя другата страна на футбола. Докато си играч всичко е просто. Свършва тренировката и се прибираш. Не носиш топки или конуси. Като си треньор не е така. Трябва да преподаваш, да се учиш, да правиш всичко. Това е напълно различно и ми харесва", допълва Стенли.