Президентът ще гледа как се неутрализират терористи и как се действа срещу трафика на мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2017 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът ще гледа как се неутрализират терористи и как се действа срещу трафика на мигранти

/КРОСС/ На 19 юли 2017 г. президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на деня за високопоставени гости на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2017", съобщават от пресслужбата на държавния глава.

В 08:30 часа президентът Радев ще бъде посрещнат с военен ритуал на Морска гара "Варна".

Държавният глава ще наблюдава противодействие на терористична група, завладяла кораб, ликвидиране на пожар на търговски кораб в пристанище, противодействие на нелегален трафик на мигранти по море, спасяване на голям брой хора на море, отразяване атаки на въздушен противник.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. То се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони.

В учението ще участват 20 бойни и спомагателни кораби и катери 1 подводница, 4 самолета, 2 вертолета и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Великобритания, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ и Турция, Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и служители от държавни организации, институции и ведомства.