Депутатът от БСП Донка Симеонова: Училищата в малките населени места са твърде сериозен проблем
Секция: ПОЛИТИКА
18 Юли 2017 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатът от БСП Донка Симеонова: Училищата в малките населени места са твърде сериозен проблем

/КРОСС/ „Училищата в малките населени места са твърде сериозен проблем в България, за да продължат да съществуват се нуждаят от допълнително финансиране, то се реализира от общините и е за сметка на по-големите училища", каза на среща с жители в казанлъшкото село Горно Черковище депутатът Донка Симеонова, член на парламентарната комисия по образованието и науката. Тя е внесла нов въпрос към министъра на образованието и науката - каква е политиката на МОН за подкрепа на училищата в малките населени места, тъй като те са застрашени от закриване. „За да продължат да функционират държавата трябва да се намеси с политика и подкрепа", подчерта Симеонова пред загрижените за училището си горночерковци, недоумяващи защо не се предвиждат средства за учебната сграда, която е в лошо състояние.

Народният представител от „БСП за България" проведе приемната си заедно с общинските съветници от левицата Пламен Караджов, Моника Динева и лидерът на БСП в селото Продан Бюйлеков. Динева обеща на жителите, че на предстоящото заседание на местния парламент ще потърси отговорите на кмета: В кои населени места в община Казанлък (без гр.Казанлък) е извършено обследване на училищните сгради във връзка с мерките за енергийна ефективност, кой е извършил обследването и за чия сметка, както и на какъв принцип се определят кои училищни сгради да бъдат санирани.

„Хората на село са изправени пред много сериозни предизвикателства и не разбираме защо не се търсят решения на проблемите ни, за които сме сигнализирали и кмета на кметството и общината - неасфалтирани и непочистени улици, липса на канализация, открита водопроводна тръба за питейната вода, непочистено коритото на река Гюрля, подкопаване основите на мостовете и т.н.", коментираха жителите с тревога. Представителите на БСП обобщиха, че ще поставят всички сигнали до съответните институции и се надяват управляващите да намерят решения.