Лош късмет за Георги Дончев на Нюрбургринг
Секция: СПОРТ
18 Юли 2017 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лош късмет за Георги Дончев на Нюрбургринг

/КРОСС/ Техническа повреда не позволи на българския пилот да стартира в едната от сериите на Porsche Super Sports Cup.

Малшанс споходи българския пилот Георги Дончев в стартовете от Porsche Super Sports Cup този уикенд. За първи път този сезон пилотите от „супер спортните серии" на шампионата се състезаваха заедно с по-бързите модели от Porsche Carrera Cup, а двата манша бяха подгряващи на ендюранс сериите от FIA WEC.

В квалификациите за съботния старт Дончев се класира на 23 място от всичките 38 участника. С оглед на факта, че след десетина дни предстои важен старт от сезона на Porsche Sports Cup, българският пилот и неговият екип решават да не се поемат излишни рискове. На няколко пъти Дончев не се хвърля в опасни маневри, а шофира много уверено и без никакви грешки стигна до 18-то място в крайното класиране и 5-то в своя клас.

Въпреки позитивните емоции от първия старт, вторият тур в дъждовната неделна сутрин започна отчайващо. Поршето на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) изобщо не стартира в подгряващата обиколка зад колата за сигурност, а вероятната причина бе проблем в електрониката. С помощта на стюардите Дончев стигна до бокса, но загуби три обиколки, които не можа да навакса до края на състезанието и така не успя да подобри класирането си от първия ден.

„Чувствам се изключително разочарован, тъй като бях много мотивиран да покажа най-доброто от себе си. В първия старт видях, че „дяволът не е толкова черен" и бях сигурен, че мога да изпреваря поне няколко от пилотите в по-горните класове", сподели Дончев след финала и изрази надежда всичко с автомобила да е наред за следващото състезание след две седмици на Ред Бул Ринг в Шпилберг (Австрия).