Петима арестувани за разпространение на цигари без бандерол
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2017 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петима арестувани за разпространение на цигари без бандерол

/КРОСС/ Организирана престъпна група, занимавала се със съхранение и разпространение на контрабандни цигари, е неутрализирана от служители на ГДБОП.

От склад в Ихтиман са иззети 11 мастербокса цигари без акцизен бандерол.

Операцията е проведена на 16 юли т.г. в рамките на образувано досъдебно производство, под наблюдението на Специализираната прокуратура

В хода на операцията е неутрализирана организирана престъпна група, която по първоначални данни е държала склад и е разпространявала контрабандни цигари без бандерол на територията на община Ихтиман.

Задържани са 5-има участници в престъпната схема на възраст от 29 до 47 години. При претърсвания на адреси, обитавани от мъжете, и на автомобилите им, са открити и иззети 11 мастербокса цигари от различни марки без акцизен български бандерол, тефтер с водени записки, мобилни телефони и значителна сума пари.

На задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение в рамките на 72 часа. Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.