Лятото се завръща
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2017 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лятото се завръща

/КРОСС/ Лятото се завръща и в следващите дни ще се радваме на слънце и топло време.

В сряда ще е предимно слънчево. Над крайните източни райони преди обяд облачността ще е значителна, но бързо ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 32 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятърът от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20 градуса, на 2000 м - около 14 градуса. По Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, но бързо ще се разкъса и намалее до слънчево време. Ще духа умерен вятър от север-североизток, който ще отслабва. Максималните температури ще са между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В следващите дни времето ще бъде типично лятно. До края на седмицата ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишават.

В четвъртък и петък след обяд ще се развие купеста облачност главно над източните и планинските райони, но вероятността за валежи е малка, твърдят синоптиците.

Затоплянето ще продължи и в събота максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. В края на седмицата те ще достигнат 32-37 градуса