18 хиляди нарушения на пътя само за седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2017 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
18 хиляди нарушения на пътя само за седмица

/КРОСС/ Месеците юни, юли и август са най-рисковите за катастрофи. За последните 3 години през летните месеци са загинали по 200 души. Статистиката посочи в предаването "Денят започва" по БНТ комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция".

Около 180 хиляди фиша за превишена скорост са издадени от началото на годината. Почти 4 300 автомобила са с прекратена регистрация, заради неправоспособни водачи, каза още Рановски. Заради летния сезон е засилено полицейското присъствие по магистралите и първокласните пътища.

"Всички налични полицейски сили, които са на смяна са на основните пътни направления и контролът е изключително засилен. Миналата седмица имахме 18 хиляди установени нарушения.

Нормално - преди два месеца вървяхме между 10 и 13 хиляди нарушения, сега сме 18 хиляди нарушения на седмица", коментира комисар Рановски.

Дъждът в неделя предизвика доста катастрофи, които блокираха движението по двете основни магистрали у нас - "Тракия" и "Хемус". Като причини за пътната обстановка комисар Рановски посочи както дъжда, така и засиления трафик, нормален за летните месеци.

„В допълнение на закона от януари тази година ясно е разписано само в кои случаи може да се ползва аварийната лента и в кои случаи може да се спира в нея. За съжаление все още има водачи, които не спазват законодателството и не се съобразяват с правилата. Основни причини за възникване на произшествията са нарушенията на водачите и несъобразяване със съответните разпоредби", уточни комисар шефът на КАТ.