Цацаров: Марешки клевети прокуратурата, това е невъзпитано и недостойно
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2017 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цацаров: Марешки клевети прокуратурата, това е невъзпитано и недостойно

/КРОСС/ "Разбирам правото на всеки обвинен, но не и да казваш откровени клевети. Това е невъзпитано и недостойно", заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Думите му бяха по адрес на зам.-председателя на параламента и лидер на партия „Воля" Веселин Марешки. Депутатът е подсъдим във Варна за побой, като делото се води от прокурор Виолета Радева. 

"Познавам добре работата на прокурор Виолета Радева и тя няма нито едно нарушение и наказание. Ако е решил, че като депутат, като гражданин, като мъж, хвърлянето на клевети е правилно, сбъркал е", допълни Цацаров и призова просто да няма клевети, тъй като „всичко останало е в реда на нормалния политически театър".

Срещу Марешки се води и дело за рекет, свързан с аптекарския му бизнес. Преди дни той обяви, че няма доверие на главния прокурор и прокуратурата, защото всички дела, които вървели срещу него, не почивали на доказателства.

Според Цацаров думите на Марешки говорят за самия него. В 14:00 ч. лидерът на "Воля" се яви в спецзвеното "Антикорупция", за да каже кой го е притискал да се откаже от бизнеса с горивата. Преди дни той обяви,, че е бил натискан да се откаже от бизнеса с горива до 31 май или щели да му се случат разни неща.