Партията на Меркел води убедително два месеца преди изборите в Германия
Секция: СВЯТ
19 Юли 2017 16:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Партията на Меркел води убедително два месеца преди изборите в Германия

/КРОСС/ Два месеца преди парламентарните избори в Германия проучванията сочат, че Ангела Меркел и Християндемократическия съюз ще спечелят отново. Консерваторите имат 18% повече потенциални избиратели от основния си съперник - социалдемократите, и според социолозите трябва да стане чудо, за да се промени съществено нещо в този резултат, предава „24 часа".

Крайните популисти от Алтернатива за Германия пък продължават да губят привърженици и вече са едва на шесто място сред посочените партии.

За ХДС гласа си биха дали 40% от германците, 22% ще изберат социалдемократите, на трето място се е покачила Левицата с 9%, четвъртото се дели от либералите и зелените с по 8%. Популистите прибират едва 7% от вота. Данните са от проучване на агенция „Форза" от тази седмица.

Всъщност след консерваторите най-голяма е групата на нерешилите - 23 на сто от избирателите още не знаят за кого биха пуснали гласа си. Ако този резултат се запази, то Ангела Меркел би могла да управлява този път в коалиция с традиционните си партньори от либералната Свободно-демократическа партия.