Антоан Божилов с две седми места на Световното по лека атлетика
Секция: СПОРТ
20 Юли 2017 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антоан Божилов с две седми места на Световното по лека атлетика

/КРОСС/ Петър Божилов безапелационен победител на плувния маратон „Света Марина" в Созопол

Вчера, спортният талант на „Еврофутбол" Антоан Божилов се представи на ниво на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Лондон и в дисциплината скок дължина, като завоюва 7-мо място в крайното класиране, с резултат 6.20 м и подобрявайки личното си постижение от 6.26 м. Напомняме, че 23-годишният параолимпиец стана седми и на троен скок с 12.99 м в понеделник, 17.07.2017 г. На 15-ти юли Антоан остана 12-ти в крайното класиране в дисциплината 100 м с 11.69 сек.

Най-младият ни плувец с олимпийски норматив и Спортен талант на „Еврофутбол" - Петър Божилов, спечели Купа "Св. Марина" на провелия се близо 3-километров маратон в Созопол в началото на седмицата. В надпреварата се включиха рекорден брой участници - 75 от 14 населени места в страната.

Партньор на програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол" е Фондация „Работилница за граждански инициативи".

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.