Бивш военен стреля по велосипедист край несебърското село Оризаре
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2017 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бивш военен стреля по велосипедист край несебърското село Оризаре

/КРОСС/ Тази сутрин по пътя Слънчев бряг - Оризаре е възникнал конфликт между двама велосипедисти - английски граждани, които били в средата на пътното платно и водачът на лек автомобил на 54 годишен от селото.

Местният се опитал да направи забележка на двамата велосипедисти за това, че създават рискова пътна ситуация, но разменените между тях реплики и спречкване, прераснали в сбиване, по време на което българина успял да отиде до автомобила си, да вземе законно притежавания си пистолет „Макаров" и да произведе два изстрела във въздуха и един в крака на единия от велосипедистите.

След инцидента българинът напуснал произшествието, отишъл в дома си, откъдето се обадил Районно управление - Несебър и съобщил за случилото се.

По-късно е установен и задържан дома си, като междувременно получил сърдечни проблеми и е откаран в медицинско заведение от полицейски екип.

Свидетел на инцидента съобщил на тел. 112, като незабавно към местопроизшествието се отправили полицейски служители и екип на „Спешна медицинска помощ".

Пострадалият е откаран в бургаска болница в добро общо състояние, като му предстои извършването на хирургична интервенция, а втория англичанин е откаран в УМБАЛ - Бургас за освидетелстване.

Към момента по образуваното досъдебно производство се провеждат множество процесуално-следствени действия под прякото ръководство на Районна прокуратура - Несебър.