Инвестиции на стойност 130 000 лева вложи ЕНЕРГО-ПРО в област Габрово
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2017 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инвестиции на стойност 130 000 лева вложи ЕНЕРГО-ПРО в област Габрово

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извърши рехабилитация на участъци от електроразпределителната мрежа в област Габрово. Компанията инвестира в монтирането на нови въздушни електропроводи и подземни кабелни линии в региона, както и в ремонт и подмяна на елементи от електрическите съоръжения. Вложените в областта средства възлизат на 130 000 лева.

Обновяването обхваща части от електроразпределителната мрежа в 17 населени места в общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. В община Севлиево дружеството подмени арматура по електропровод средно напрежение, захранващ с електроенергия селата Батошево, Шумата и Енев рът. Рехабилитирана е мрежата ниско напрежение в селата Сенник, Хирево, Длъгня и Никоевци. Монтирани са общо 17 000 метра усукан изолиран проводник по въздушните линии и електрическите съоръжения в различни населени места в споменатите общини. По-сигурно електрозахранване вследствие на направените ремонти получават повече от 3000 клиенти на компанията.

През есенно-зимния период неблагоприятните метеорологични условия със снегонавявания и обледявания на електропроводите са обичайни за габровския балкан. С реконструкцията на обектите от електроразпределителната мрежа се постига по-висока устойчивост на съоръженията и качествено снабдяване с електроенергия.