Google Maps вече ни препоръчва кога е най-добре да тръгнем на път
Секция: Технологии
20 Юли 2017 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google Maps вече ни препоръчва кога е най-добре да тръгнем на път

/КРОСС/ Google Maps въведе нова екстра. Приложението-навигатор вече няма само да ни показва маршрута, а и ще ни препоръчва в кое време е най-добре да тръгнем.

Последното нововъведение e функция, която анализира маршрута ни и ни препоръчва най-доброто време да напуснем локацията и да избегнем трафика. По този начин максимално бързо ще се придвижим до желаното място. Този инструмент е особено полезен в натоварените градски условия, предава digital.bg.

Услугата и досега ни показваше в цветни графики кога са най-натоварените часове за пътуване, но за в бъдеще в реално време ще ни казва кога е най-добре да тръгнем към вкъщи или офиса. Ако кликнете върху раздела "Directions" в Google Maps вече ще виждате повече информация. В долния ляв ъгъл на "Route info" ще можете да разберете не само необходимата навигация, но също StreetView снимки на кръстовищата, както и препоръчителното време да напуснете мястото, на което се намирате.

Google вярват, че ако се доверите на информацията, която ви предлагат ще можете много по-бързо да стигнете до желаната локация. Функцията вече е достъпна за някои потребители и се очаква в кратки срокове да е на разположение за всички собственици на смартфони с Android.