Йотова: Надявам се младите и образовани хора да намират все повече своята реализация в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2017 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йотова: Надявам се младите и образовани хора да намират все повече своята реализация в България

/КРОСС/ Надявам се, че младите и образовани хора ще намират все повече своята реализация в България. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към студенти от български университети, които преминаха през стажантската програма в Комисията по помилването към президента на Република България. Вицепрезидентът връчи сертификати на успешно завършилите обучението в президентската библиотека.

„Убедена съм, че сте придобили не само нови професионални познания, но и повече самочувствие след завършването на своя стаж", каза Илияна Йотова и поздрави младите хора за положените усилия и постоянство във формирането на реални умения в една сложна материя като помилването, която касае човешки съдби. Стажантите изразиха удовлетворението си от съвместната работа с експертите от комисията и споделиха, че стажантската програма е била изключително ползотворна за тяхното бъдещо развитие.

Студентите преминаха през четиримесечно специализирано обучение по наказателно, наказателно изпълнително и конституционно право, права на човека и съдебна психология в допълнение към знанията, които получават в университета. В програмата те имаха възможност да работят във всички сфери на дейност на Комисията по помилването. Това е първата стажантска програма, насочена към младите хора, от началото на мандата на вицепрезидента Илияна Йотова.