Американски компании призовават за облекчаване на руските санкции
Секция: СВЯТ
21 Юли 2017 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американски компании призовават за облекчаване на руските санкции

/КРОСС/ Редица големи американски компании призовават за внасяне на изменения в законопроект за увеличаване на санкциите срещу Русия, тъй като според тях в сегашния си вид документът ще повлияе отрицателно на американския бизнес. Това съобщава американската телевизия Си Ен Ен.

По данни на канала в списъка с компании, които са против увеличаването на санкциите, са аерокосмическата компания „Боинг", финансовия конгломерат „Ситигруп", операторите на платежни системи „Мастъркард" и „Виза", нефтената корпорация „ЕксонМобил", енергийния гигант „Дженеръл електрик", автопроизводителят „Форд", „Проктър и Гембъл" и други.

По данни на Си Ен Ен компаниите не подкрепят пълното отказване от законопроекта, а смятат, че части от него могат да навредят на американския бизнес. Телевизията посочва, че техни представители водят преговори с конгресмени, опитвайки се да внесат изменения в текста.

Разглеждания в Конгреса нов пакет от санкции против Русия във връзка с евентуалната й намеса в политическия процес в САЩ беше по-рано одобрен от Сената.