Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ
Секция: ПОЛИТИКА
21 Юли 2017 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ

/КРОСС/ С КТБ да сложим край на прехода

"В документа „Общ поглед върху модела КТБ" и публичните изявления на Прокуратурата има констатация, че от КТБ са финансирани политици. Днес изпращаме писмо до Специализираната прокуратура, в което молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ". Това заяви лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова.

"Мотивите ни за това са: КТБ е огледало на целия преход - бизнес интереси, икономически и политически интереси, в обвързаности задкулисно, в защита на лични интереси, съмнения за престъпления, щом има и обвинителен акт. И всичко това на гърба на народа. Смятаме, че с това разследване и връщане на чувството на справедливост, можем да сложим край не само на „Модела КТБ", както този документ е озаглавен, а и на модела на политиката на прехода, правена по този начин - задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Ето защо имаме нужда - ние и обществото, от пълна прозрачност.

Нека този списък на политиците бъде оповестен.

Цитирам доклада на Прокуратурата, където се казва: "материалите могат да бъдат очертани в няколко направления: „финансиране" на политици" и "получавани парични суми в брой по нареждане на самия обв. Василев - различни лица от политическия живот".

Отнасяме се към този въпрос - КТБ, и чувството за справедливост, принципно. Няма никакво значение от коя политическа партия. Става въпрос за нещо много по-голямо - изчистване на политическия и икономическия живот в България. И за поставяне на нови основи - почтеност, на други правила в политиката и живота ни на всички", коментира Нинова.