МВР засече 142 случая на шофиране в аварийната лента от началото на годината
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юли 2017 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР  засече 142 случая на шофиране в аварийната лента от началото на годината

/КРОСС/ Трима водачи са санкционирани от органите на „Пътна полиция" за шофиране в лентата за аварийно спиране на магистрала „Тракия". На два от тях са издадени актове за административно нарушение, а на третия - фиш, съобщават от пресцентъра на МВР. И трите нарушения са засечени на територията на ОДМВР - Пловдив. Наказаният с фиш водач е бил засечен да разговаря по телефона и това била причината той да отбие.

По данни на Главна дирекция „Национална полиция" от началото на годината до края на месец юни, случаите на шофиране в аварийната лента са общо 142.

От „Пътна полиция" напомнят, че аварийната лента на аутобаните се използва за движение единствено от автомобилите със специален режим на движение - линейки, пожарни и колите на полицията, за да могат по-бързо да си проправят път в случай на инцидент. Ползването ѝ от други коли, както и спирането без основателна причина, е абсолютно недопустимо.

От „Пътна полиция" напомнят още, че днес движението на тежкотоварни автомобили няма да бъде възможно във времето от 10 до 14 часа по трасето между Перник и Кулата.