Русия договори още една зона на деескалация със сирийската опозиция
Секция: Русия
22 Юли 2017 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия договори още една зона на деескалация със сирийската опозиция

/КРОСС/ Вследствие на проведените в Кайро преговори между представителите на Министерството на отбраната на Русия и умерената сирийска опозиция е подписано споразумение за функционирането на зоната за деескалация в Източна Гута, предава „РИА Новости", цитирана от „Фокус".

Документът определя границите на зоната на деескалация, местата за разполагане на силите за контрол и техните пълномощия, а също така маршрутите за доставка на хуманитарна помощ и свободно преминаване на жителите.

Първият хуманитарен конвой в Източна Гута ще пристигне през следващите дни, отбелязаха от Министерството. Преговорите се проведоха с посредничеството на Египет.

По-рано от руското министерство на отбраната обявиха, че през изминалото денонощие са били регистрирани шест нарушения на примирието в Сирия.

Това са били случаи на на стрелба: един в провинция Алепо, един в Латакия, четири в Дамаск. Като цяло обаче обстановката в зоните на деескалация се оценява като стабилна", допълниха от руското ведомство.

За последното денонощие още шест населени места в провинция Хомс се присъединиха към режима на прекратяване на военните действия.