Трима шампиони подкрепиха обединителния събор на българите край могилата на Кубрат в Украйна
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Юли 2017 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима шампиони подкрепиха обединителния събор на българите край могилата на Кубрат в Украйна

/КРОСС/ Световните звезди в бокса - братята Кубрат и Тервел Пулеви, подкрепиха обединителната инициатива за Световен събор на Българите край могилата на великия български държавник Кубрат в Полтава, днешна Украйна.

Съборът ще се проведе на 16 и 17 септември т.г. в с. Малая Перещепина, където преди 105 години археолози откриват най-голямото и богато погребение на владетел за епохата. Международният организационен комитет за събора на българите избра световният шампион по бокс Кубрат Пулев за лице на общобългарската кампания "Към завета - Кубрат 2017", съобщава ВИП Комюникейшън. Над 3000 българи от цял свят се очаква да посетят двудневния празник, в който ще се включат фолклорни и естрадни звезди.

Своята подкрепа за обединителната инициатива изрази и световният ни шампион по шахмат Веселин Топалов. Като зам.-председател на Международния организационен комитет управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън ПР Патриция Кирилова връчи дарителските картички на шампионите. Всеки българин по света може да се включи в инициативата за изграждане на Мемориал - IBAN BG60UBBS80021098341818, BIC:UBBSBGSF, СДРУЖЕНИЕ ОТЕЧЕСТВЕН СЪЮЗ ПАРТИДА "Към Завета - КУБРАТ"

Тримата титани бяха в курорта Албена като част от друга благородна инициатива - в подкрепа на талантливите деца на България. Те изиграха уникален шахматен мач, в който световният шампион гросмайстор стигна до реми срещу Дрийм тийма. В него освен световните звезди на бокса - братя Пулеви, играха и две талантливи деца в шахмата. Това са златните момчета и шампиони на ЕС от 2016 г. - Момчил Петков и Деян Самуил Костов. Звездният шахматен мач се проведе на покрива на най-новия хотел по родното Черноморие - "Парадайз Блу".