Мястото, където е открит Кристиян, е било обхождано
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2017 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мястото, където е открит Кристиян, е било обхождано

/КРОСС/ Мястото, където е открито тялото на 16-годишния Кристиян, е било обхождано по време на издирването му. Това съобщи пред „Нова телевизия" Цветан Славков, кмет на Триград, където на 8 юли неправоспособното да шофира момче блъсна с лек автомобил петима пешеходци.

„Мястото е трудно достъпно. Минавано е буквално на 5 метра, където е бил открит Кристиян. Предполага се, че е паднал от скалата, висока 120 - 130 метра, в храстите на пропастта и само малка част от тялото му се е виждаше. Вчера той беше открит от баща си", обясни Славков и по този начин опроверга информациите, че поради трудната си достъпност точно това място не е било обходено.

Той смята, че Кристиян се е самоубил заради стреса, получил при катастрофата от преди седмици. Според местен жител и участник в издирването, смъртта на Кристиян е нещастен случай. Това е друга версия за инцидента, че момчето се е опитало да се качи на скалата, откъдето да има видимост към селото.

Пътят, където е станала катастрофата на 8 юли, не е осветен, няма и тротоари. Триград се посещава от много туристи и това е предпоставка за бъдещи инциденти. Кметът Цветан Славков каза, че от община Девин са обещали от капиталовите разходи за 2018 година да бъдат заделени средства за изграждане на цялостен тротоар и от двете страни на улицата и за инсталиране на осветление от изхода на пещерата до самото село.

Днес е погребението на момчето.