Полицаи от Стара Загора и Русе спипаха ало измамник, отмъкнал 2100 евро от възрастна жена
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2017 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаи от Стара Загора и Русе спипаха ало измамник, отмъкнал 2100 евро от възрастна жена

При съвместна акция полицаи от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Русе задържаха участник в телефонна измама броени часове след случилото се, съобщават от пресценътра на вътрешното ведомство.

Сигналът в ОДМВР-Стара Загора бил подаден вчера: 80-годишна жителка на областния град се оплакала, че е била заблудена от непознат, представил се за полицейски служител, който успял да я убеди, че ще помогне на органите на реда за залавяне на телефонни измамници, като влезе в ролята на жертва и им предостави пари. Така и станало - възрастната жена хвърлила през терасата на дома си 2100 евро и златни накити. Служителите на ОДМВР веднага се заели със случая и организирали издирване.

Същия ден, към 16 часа, на територията на Област - Русе, при съвместна акция полицаи от ОДМВР-Стара Загора и Русе спрели за проверка лек автомобил "Фиат Мареа", управляван от В.А, /48 г./, от Силистра. При последвалите процесуално-следствени действия в колата са открити и иззети отнетите с измама от вързстната жена 2100 евро и голямо количество златни накити. На В.А. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК и е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ - Стара Загора. Работата по случая продължава.