Божидар Искренов награди регионалните шампиони на Фен Купа 2017 в Монтана
Секция: СПОРТ
23 Юли 2017 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Божидар Искренов награди регионалните шампиони на Фен Купа 2017 в Монтана

/КРОСС/ Деветият регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 завърши днес на стадион „Огоста" в Монтана. В рамките на уикенда най-добрите 32 отбора от областите Враца, Видин, Плевен и града домакин изиграха общо 64 мача, за да излъчат новия регионален първенец, който се класира за националните финали на турнира. Името на отбора победител е „ГП Лука". Тимът е от град Плевен и това е втората му регионална титла. Момчетата от отбора играят заедно от близо 10 години, но едва през 2015-та сформират официално отбора си, за да участват в турнира без капка фалш.

На второ място в регионалната надпревара останаха момчетата от „Пчелна майка - нашенци". Те се разминаха на косъм от победата, след като загубиха финалния мач с 3:5, след изпълнение на инфарктни дузпи. „Пчелна майка" на два пъти вдъхновиха посетителите с несломимия си отборен дух. В полуфиналните мачове те се изправиха срещу многократните регионални шампиони „Еталон 05" и изоставаха в резултата с 0:2. Въпреки това, с много сърцата игра, те успяха да върнат два гола в редовното време и да доведат мача до дузпи. Хладнокръвието им отново си пролича при изстрелите от бялата точка и това ги изпрати във финалния мач.

Заключителното дерби срещу шампионите протече по абсолютно същия начин, с тази разлика, че при последвалите дузпи по-точни бяха плевенчаните от „ГП Лука". Шампионите откриха резултата с мощен диагонален шут от воле на Станислав Данов. В началото на втората половина Данов се разписа още веднъж във вратата на „Пчелна майка - нашенци". По-малко от минута по-късно Иван Иванов върна един гол за 2:1 и буквално в последните секунди на редовното време отново Иван Иванов изравни с топовен шут. Наложи се изходът от срещата отново да се реши чрез дузпи. „ГП Лука" бяха по-концентрирани и в крайна сметка вдигнаха купата.

Веднага след заключителното дерби най-добрите отбори и играчи бяха отличени на специална церемония. Сред официалните гости на награждаването беше „радостта на народа" Божидар Искренов. Той също се качи на сцената, за да връчи купата на шампионите и да им пожелае успех по време на националните финали.

Освен „ГП Лука" и „Пчелна майка - нашенци" с награди и грамоти бяха поощрени и отборите на трето и четвърто място - „Шурданица" (с. Г. Дамяново) и „Еталон 05" (Монтана). Почетната титла „Отбор феърплей" беше присъдена на „Реал Оригинал" (Монтана), които регистрираха най-малко нарушения в мачовете си и се държаха изключително спортсменски. Отличието „Най-добър вратар" отиде при Иван Николов от „ГП Лука", а за „Най-атрактивен състезател" беше посочен Тодор Кръстев от „Пчелна майка - нашенци".

Много награди бяха раздадени и от партньорите на Фен Купа 2017 - Joma, Telenor и Hyundai. Те ощастливиха гостите с разнообразие от томболи и футболни предизвикателства с награди като оригинална фланелка на националния отбор на България, високотехнологична GPS Fitness гривна, раници, халби и много други спортни артикули. Любимата на феновете активация „Точен шут" откри своя втори победител за сезона в лицето на прословутия доктор от спешното отделение в Стара Загора Лазар Будаков. Благодарение на безпогрешния си мерник, докторът порази последователно и трите отвора на активацията и това му донесе апетитната награда от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели.

Следващия уикенд (29 и 30 юли) предстои последният регионален полуфинал на Фен Купа 2017. В него ще премерят сили най-добрите 32 отбора от областите Ловеч, Габрово и Велико Търново. Честта да бъде домакин на регионалната надпревара се пада на Габрово, а дербитата ще се играят на стадион Христо Ботев (изк. терен).

Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.