Кадър на Груевски ще громи договора с България. Въпреки това снабдил родата с БГ-паспорти
Секция: СВЯТ
23 Юли 2017 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадър на Груевски ще громи договора с България. Въпреки това снабдил родата с БГ-паспорти

/КРОСС/ Борбата срещу подписването на договора за добросъседство и приятелство с България става все по-безкомпромисна и в нея партията на Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ не подбира подходи и средства, предава „Фокус". Тази вечер в телевизия "Алфа" ще гостува доскорошният директор на Държавния архив на Македония и издател на "Пулс 24", Филип Петровски, който трябва да отговори на въпросите какво печели и какво губи Македония от договора с България, чия е Македония и чие е Илинденското въстание и как Зоран Заев само за шест месеца успя да приеме платформата от Тирана, да предложи вариант за промяна на името в спора с Гърция и да се съгласи на обща история с България.

Филип Петровски, по произход от Куманово, е известен като особено приближен на фамилията Груевски, въпреки че вече е успял да снабди най-близките си с български паспорти.

Бащата на един от най-активните борци срещу българо-македонските отношения Тихомир Петровски притежава български паспорт от 2011 г., майка му Маринела Петровска е получила паспорт през 2006 г., а брат му Марко Петровски - през 2015 г.

В подобен казус се намира по-голямата част от ръководството на ВМРО-ДПМНЕ както на централно, така и на регионално ниво, парламентарната група на партията, както и част от бившите министри в различните кабинети на Никола Груевски.