Кола бомба уби най-малко 24 души в Кабул (допълнена)
Секция: СВЯТ
24 Юли 2017 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кола бомба уби най-малко 24 души в Кабул (допълнена)

/КРОСС/ Най-малко 24 души са загинали, а 42 души бяха ранени при експлозия на кола бомба в Кабул, съобщи представител на министерство на вътрешните работи.

Нападението бе извършено в западната част на града, близо до къщата на Мохамад Мохакик, заместника на афганистанския премиер Абдула Абдула, съобщи началникът на канцеларията на Мохакик - Абдул Уахаб Азизи.

Зоната е отцепена от силите за сигурност и на мястото са пристигнали линейки.

Досега се съобщаваше за 12 ранени, но броят им може да нарасне, защото микробус, превозващ пътници, е бил напълно разрушен при взрива.

Талибаните поеха отговорност за бомбения атентат, извършен в Кабул, предадоха световните агенции. Говорител на талибаните Забиула Муджахид написа в мобилното приложение Телеграм, че нападението е било извършено срещу два автобуса на афганистанската Национална дирекция по сигурността и че са били убити 37 души.

По-рано афганистанските власти съобщиха, че нападението е извършено в западната част на града, близо до къщата на Мохамад Мохакик, заместника на афганистанския премиер Абдула Абдула.

По данни на министерството на вътрешните работи на Афганистан колата бомба е била насочена от атентатор камикадзе към автобус, превозващ служители на министерството на минното дело