Таня Звискова е 40-а на Европейското по стрелба
Секция: СПОРТ
24 Юли 2017 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Таня Звискова е 40-а на Европейското по стрелба

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Таня Звискова се класира на 40-о място в дисциплината 60 изстрела легнал малокалибрена пушка на Европейското първенство по спортна стрелба в Баку (Азербайджан). При изключително силен и поривист вятър Таня постигна 600.6 точки. Най-добре от трите ни състезателки се представи Нели Танева с 605.8 точки, което ѝ отреди 17-а позиция. Миналогодишният ни Спортен талант Янина Станчева е 43-та с 599.5 точки. Шампионка е Дженифър Макинтош от Великобритания с 619.1 точки. „Много слаби резултати. Но, добре че изобщо ни допуснаха до състезанието, защото шубите ни не отговаряха на изискванията. Цяла нощ прекроявахме и шихме" - заяви от Баку Таня. На 27 юли е следващият старт - 3 х 20 изстрела с малокалибрена пушка.

Други двама Спортни таланти в плуването ни представят на Европейския олимпийски фестивал в Дьор, Унгария. Преди минути Тодор Тодоров постигна два лични резултата: на 200 метра свободен стил с време 1:57.43 мин, което по неофициални резултати му отреди 27-о място от 44 плувци. На 100 метра бътерфлай той финишира за 58.92 секунди. В същата дисциплина Иван Алмаджиев записа 58.08 сек. Той ще плува още 50 м и 100 м свободен стил.

Антонио Иванов - Спортен талант на „Еврофутбол"  завърши на 19-о място на 200 метра на Европейското първенство по лека атлетика старша възраст (до 20 г.) в Гросето (Италия). 18-годишният ни състезател постигна 21.74 сек. в полуфинала и не успя да се класира в първите осем. Ден преди това Антонио не успя да прескочи сериите на 100 м, след като се нареди шести с 10.96 сек. в серията си. Иванов закъсня на старта, като не успя да реагира на доста бързото пускане от страна на стартера.

Утре започва участието си и талантът ни в тениса Михаела Кафтанова на Европейско лично първенство  в Клостерс, Швейцария. Първата й съперничка е представителка на Гърция.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.