Съдът отказа да пусне двама от нападателите в Асеновград, имало риск да бъдат линчувани
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юли 2017 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът отказа да пусне двама от нападателите в Асеновград, имало риск да бъдат линчувани

/КРОСС/ Двама от участниците в побоя над децата-спортисти, техните треньори и родители в Асеновград поискаха да бъдат освободени от ареста и съдът да им наложи по-лека мярка за неотклонение.

Костадин Мечев и Исмет Лютви представиха болнични листове, правени преди преди години, с надеждата магистратите да се смилят и да уважат молбата им поради влошени здравословно състояние.

Асеновградският районен съд отхвърли искането на Костадин Мечев и Исмет Лютви с аргумента, че двамата са категорично разпознати като участници в нападението срещу децата от местния клуб по гребане, съобщава БТВ.

При разследването на случая става ясно, че Костадин Мечев и Исмет Лютви са превозили група роми до болницата в Асеновград и самите те са взели участие в нанасянето на удари над потърпевшите деца, треньори и родители.

Съдът посочи, че ако освободи подсъдимите, има опасност те да бъдат линчувани. Според прокуратурата, вече са налице достатъчно доказателства срещу двамата да бъдат повдигнати обвинения и за опит за убийство.