Снимка на семейство Радеви с двете деца от Вълчан дол трогна социалните мрежи
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Юли 2017 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снимка на семейство Радеви с двете деца от Вълчан дол трогна социалните мрежи

/КРОСС/ Снимка на семейство Радеви стана изключително популярна в социалните мрежи. На нея президентът и първата дама позират с Лили и Митко-децата от Вълчан дол, които са в много трудно социално положение.

Братчето и сестричето въртят сами цялото домакинство и се грижат за болните си родители. Десислава Радева лично отиде в селото, за да се срещне с децата и дори ги покани на гости в президентската резиденция „Бояна". Снимката е именно от тяхното гостуване, твърдят запознати, предава „Дарик".

Кадърът показва президента Румен Радев в непозната светлина - той не е облечен с обичайния костюм и вратовръзка, а с потник, къси панталони и е бос. Той топло е прегърнал малката Лили, а на лицето му е изписана усмивка. Първата дама Десислава Радева пък е прегърнала Митко.

Тежката съдба на двете деца, за които медиите разказаха още преди месеци, трогна хиляди българи. Семейството живее от години при тежки условия, а в къщата им дори нямаше прокарана вода. Баща им Ангел е болен и от година е на легло, със счупена става. Майката има психични проблеми. По-голямата част от домакинството децата въртяха сами. Те нямат интернет, Фейсбук и мобилни телефони, дори не бяха ходили на повече от 50 км от родното си село.

Историята на Митко и Лили докосна хиляди добри сърца и много хора помогнаха на семейството, за да може то да живее нормално. Благодарение на дарители, бащата Ангел Хайтов вече е с нова става на крака и вече е на рехабилитация. Това върна усмивките на лицата на децата. Пак с дарения е ремонтиран покрива на къщата, направен е водоем и домакинството вече има вода. Децата имат компютър, телевизор, хладилник, пералня и много нови придобивки, благодарение на помощта на хората. Много хора дариха дрехи, храни и парични средства за децата.