Две жени бяха брутално пребити в столицата (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юли 2017 20:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две жени бяха брутално пребити в столицата (обновена)

/КРОСС/ Поради неясни причини двама мъже пребиха две жени в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като в момента се изяснява случая.

Към 16:40 часа в полицията е получен сигнал за инцидент на столичния бул. „Драган Цанков". Според първоначалната информация, две жени са били нападнати и бити от двама мъже.

Към мястото на случилото незабавно са насочени патрули от Четвърто РУ-СДВР, пострадалите са откарани за преглед в болница "Света Анна".

Предстои изясняване на обстоятелствата по случая, уточняват от полицията. В момента нападателите се издирват.

В болницата жените са доведени "пострадали сериозно от побой", уточняват от "Св. Анна". Те са на 57 и и 34 години, майка и дъщеря. Травмите им са основно в лицевата част и са стабилизирани са. По-възрастната жена есъс счупен нос и множество контузни рани по лицето, а по-младата е с множество контузни рани по лицето.И двете ще бъдат хоспитализирани в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на болницата.

Според очевидци двамата нападатели са били високи мъже с качулки.

Възрастната жена е известен нотариус в столицата - Валентина Механджийска. Това потвърдиха и от Нотариалната камара, които излязоха с декларация срещу акта на насилие срещу тяхната колега и дъщеря ѝ.

"Нотариалната камара на Република България изразява дълбокото си възмущение от бруталния акт на насилие срещу нашия колега - Валентина Механджийска, един от най-авторитетните и уважавани нотариуси в страната, и нейната дъщеря. Нанесеният побой над две беззащитни, лъчезарни жени е нагла демонстрация на незачитането на правовия ред в страната, на увереността, че някой скрит зад качулка може да се скрие и от закона.

Нотариалната камара апелира съответните правораздавателни органи да предприемат всички необходими действия за разкриването на извършителите на това престъпление и изразява пълната си подкрепа към усилията на органите на МВР, Прокуратурата и българската съдебна система за наказване на виновните", написаха от камарата.