Завърши аварийно укрепване на подпорна стена на пътя Бяла – Попово
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юли 2017 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завърши аварийно укрепване на подпорна стена на пътя Бяла – Попово

/КРОСС/ Завърши аварийното укрепване на компрометираната подпорна стена на път II-51 Бяла - Попово от км 0+858 до км 0+908 в гр. Бяла, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните дейности започнаха в края на май т.г. , финансирани с бюджетни средства по Аварийната програма за 2017 г. на Агенция „Пътна инфраструктура".

Изпълнена е силова укрепителна конструкция с дължина 30 м, за укрепване на съществуващата подпорна стена са изпълнени 30 бр. микропилоти с дължина 12 м и 58 бр. анкери с дължина 24 м. Положена е нова пътна настилка в участъка на съоръжението и нова хоризонтална маркировка. Строително-монтажните работи са изпълнени от „Хидроинжект" ЕООД и са на стойност 470 191,35 лв. с ДДС. Строителния надзор е осъществен от „Трафик Холдинг" ЕООД. Стойността на договорът им е 11 880 лв. с ДДС.

Интензивните валежи в края на 2014 г. нанесоха значителни щети на подпорната стена на второкласния път, преминаващ през гр. Бяла. Подпорната стена ограничава коритото на Беленска река и е част от конструкцията на тротоара на ул. „Стефан Стамболов" в града.

Преди извършването на ремонта на подпорната стена скоростта на движение през участъка беше ограничена до 30 км/ч. и бе забранено преминаването на МПС над 10 т.