Министерството на туризма създава поклоннически маршрути съвместно с Русия
Секция: Туризъм
24 Юли 2017 20:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министерството на туризма създава поклоннически маршрути съвместно с Русия

/КРОСС/ Популяризирането на България минава през културно-историческия, зимния, морския и балнеотуризма. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с депутати и представители на бизнеса в Троян.

Според Ангелкова България има потенциала да оползотвори огромното си природни и културно наследство. Министърът акцентира и върху минералните извори в страната, припомняйки, че Министерството на туризма е разработило осем културно-исторически дестинации, които ще се надграждат с нови обекти, включително и от община Троян. Съвместно с бизнеса ще бъдат създадени и балнео-и-СПА маршрути.

Ангелкова сподели и че съвместно с Руската федерация министерството работи по създаването на съвместни религиозни и поклоннически маршрути в нашата страна.

По думите на Ангелкова такива маршрути могат само да популяризират възможностите на общините в "уелнес туризма" и ще допълнят културно-историческите дестинации в страната.

Ангелкова коментира и намаляването на административната тежест за бизнеса. По думите ѝ с промените в Закона за туризма се предвижда да отпадне част от документите за регистрация на местата за настаняване. Министърът се обяви и срещу прекатегоризирането на обектите на всеки пет години. Министърът сподели и че предстои да се създаде инспекторат към министерството, който да следи за съответствието на туристическите обекти към нормативните изисквания и ще налага санкции.